Ulven på Gadeplan: Pink Army

9 feb

ULVEN PÅ GADEPLAN

Af Line Wolfgang 1.M

Pink Army

Vi er alle sat på en mission. En mission om verdensfred. All the wars in the world must come to an immediate end. Pink Army har på få år startet et nyt univers. En hær af lyserøde legetøjssoldater, med ét formål. Forhindre krig og skabe verdensfred. De lever i undergrunden og arbejder på gadeplan. ”Vi var nogle venner der fandt på at det kunne være sjovt at sætte plastiksoldater rundt omkring som en slags streetart eller Stratego med gaden som spillebræt. Vi måtte naturligvis have en mission og det mest oplagte var, at soldaterne skulle slås for fred.” – skriver Dr. Fred (som foretrækker at forblive anonym) tilbage til mit spørgsmål om hvordan de startede bevægelsen. De måtte have en farve. Noget som ville komme til at symbolisere Pink Army, og ja, det endte så med farven lyserød. ”

Vi måtte naturligvis have en mission og det mest oplagte var, at soldaterne skulle slås for fred.

Man kan jo ikke forestille sig en krig udkæmpet af soldater i pink. Samtidig er det en farve der er nem at spotte i gadebilledet.” Symbolet med de lyserøde legetøjssoldater var derfor langt fra tilfældigt. Farven lyserød symboliserer godhed, elegancen og skønhed, og står i kontrast til krigens forfærdelighed og ødelæggelse.

Allerede fra første besøg på Pink Armys hjemmeside bliver man mødt med en overraskende seriøsitet, man ikke ved om skal tages som en joke, eller som et dybt seriøst budskab? Jeg kan sagtens se hvorfor folk tænker sådan. Pink Army er en streetart gruppe der startede i København i september 2007. Det er meget forskelligt hvad folk mener om dem. Min mormor spurgte mig for eksempel da jeg startede på nogle små missioner for Pink Army om det var en organisation for bøsser, da hun mente at de lyserøde legetøjssoldater symboliserede dette.

Pink Army har i løbet af de sidste par år bredt sig over hele verdenen. Fra København til London, Berlin og New York, og ja, selv Århus. Pink Army er så sandelig blevet noget større end de 3 unge københavnere for 4 år siden regnede med. ”Vi synes ikke bare at det skulle være vores egen private leg, så vi lavede en side på MySpace, hvor vi lagde billeder og videoer ud fra vores missioner. Samtidig opfordrede vi folk til at male deres egne soldater og sende os billeder af dem. Det var der så nogen der gjorde. I Florida, Paris, Tyskland og mange andre steder.” . Samtidig fik de kontakt til en masse folk i Danmark der gerne ville lege med. Projektet blev omtalt i flere artikler og bøger om streetart og sidste år deltog de i en stor udstilling om gadekunst i Køge. Pink Army er dog stadig en leg alle er inviteret til at lege med på.

 Legen der startede som noget blandt venner er blevet til et globalt kreativt netværk for kunstnere og aktivister. Formålet er at stoppe alle krige i verden og smelte alle våben om til legetøj. ”Pink Army stopper ikke sin fremmarch før dette mål er nået!!”

Det handler om at stå sammen som en, og på den måde gå imod krig. Hvorfor gør de det? På deres hjemmeside skriver de; Because the world needs peace symbols and because we like to play.

Kunstneriske Pink Army er, i forhold til hvordan andre gadekunstnere er, en meget personlig sag. De har i flere år sat lyserøde soldater på gadeplan. Legetøjssoldaterne bliver sat op på skraldespande, lyssignaler, statuer osv. Ordene ”END WAR!” Ses på paste-ups på bymure og er Pink Armys grundlæggende idé. ”På det mere personlige plan gør vi det, fordi det er en sjov måde at slå et slag for verdensfreden og fordi vi er nogle store legebørn der godt kan lide at lege krig. Vi tjener ingen penge på det og regner ikke med nogensinde at skulle leve af Pink Army.” Med det svar slutter Dr. Fred af og gør klart at de vil fortsætte deres missioner og kæmpe for verdensfred!

JOIN THE PINK ARMY http://pinkarmy.net

Reklamer

En kommentar to “Ulven på Gadeplan: Pink Army”

  1. Rene 9. maj 2013 hos 10:18 #

    Truly an absolutely newsworthy web site.
    I was looking for information about abc for 3,5 hours now and finally detected the data i was looking for!

    Thanks alot! -Rene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: