Hvad er Operation Dagsværk?

Fotograf: Steven Achiam, Operation Dagsværk 2011

Operation Dagsværk er en almennyttig organisation (non-profit), der står som alle elevers oplysnings- og solidaritets organisation. OD’s essens kan nedfælles med det her slogan: Du giver en dag ud af din uddannelse, så andre unge i verden kan få en.

Siden 1985 har Operation Dagsværk indtjent mere end 120.000.000 kr., der er gået til uddannelse i mere end 20 projekter rundt om i verden. Hvert år deltager ca. 150 skoler, med over 20.000 frivillige arbejdere på OD-Dagen i alt. Bag kulissen står mere end 1000 frivillige, der er aktive på skoler eller i sekretariatet.

Operation Dagsværk gennemfører hvert år et forløb, som skal tjene penge til et bestemt udviklingsprojekt. Og dagen hvor alle disse penge bliver fundet, er Operation Dagsværk Dagen. Hvert år på en onsdag i november, arbejder flere tusinde danske gymnasie elever over hele landet for at undertrykte unge i andre lande, kan få en uddanelse.

Nu vil mange sikkert undre sig over, hvorfor vi skal tjene pengene ind ved at arbejde, i stedet for bare at donere penge direkte fra pengepungen. Det er et godt spørgsmål, og svaret er det som gør OD så forskelligt fra andre almennyttige organisationer.

Svaret er nemlig, at OD udover at give en uddanelse til dårligt stillede mennesker, også vil uddanne de danske elever. De danske elever skal uddannes til at forstå andre menneskers vilkår og problemer. Det gør vi ved at OPLYSE danske elever om problemet, så de efterfølgende selv kan TAGE STILLING til problemet, for til sidst at HANDLE for at løse problemet. Og vi handler ved at tjene penge ind gennem arbejde. Derfor er det ikke nok bare at punge ud, man skal sku arbejde for at få en bedre verden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: